Innsiden, utsiden, oversiden, undersiden, sannheten.

I Aftenposten for noen dager siden lanserte Knut Olav Åmås, Kristin Clemet som ny leder av Kulturrådet, jeg leser Aftenposten til morgenkaffen, og den, kaffen altså satte seg fast i halsen. Ser nå at Tonje Gjevjon også kommenterer utsagnet i Kunstforum.

Innenfor min jobb i Fellesrådet for kunstfagene i skolen har ikke Clemet imponert med hverken idelogi eller holdninger ovenfor kunstfagfeltet, uansett hvor i utdanningsløpet, fra barnehage til Høyskole/Universitet. Og noen fagperson er hun per defininsjon ikke, men er politiker fra Høyre som  setter det klassiske borgelige dannelsesidealet i høysete. Alt som har med håndens skapende evner å gjøre blir omtalt med forakt, fordi dette har tilhørt arbeiderklassen. Sånn sett støtter jeg Tonje Gjevjon i at Kulturrådet må bestå av fagpersoner, gjerne innen både teori og eget praktisk virke. Og med et bredt tverrfaglig blikk som også beveger seg på tvers av de ulike tidsepokene. Det vil si er istand til å anerkjenne både det romantiske, modernistiske, postmodernistiske og hvor i granskauen-istiske vi skapes i fremtiden.

Det må også være en person som ikke inbiller seg at Kulturrådet sitter på hele sanneheten om kunstfeltet. Det er en hel underskog av ulike aktører og aktiviteter som ikke er en del av det etablerte. Som aldri søker støtte. De er også er del av den store sammensatte helheten.

Reklamer

2 comments on “Innsiden, utsiden, oversiden, undersiden, sannheten.

  1. Hei.
    Takk for veskrevet innlegg om saken – sender du inn til Aftenposten eller holder du deg her?

    • Hei og takk for veldig hyggelig tilbakemelding. Hadde vel bare tenkt å ha den her, føler at det er en litt høyere terskel å sende inn Aftenposten. Men du fikk meg til å tenke i de baner……

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: