– Innvandrerforeldre råder barna vekk fra en kunstnerkarriere

Står det å lese på NRKs nettside. Sosiolog Anders Vassenden har sammen med Nils Asle Bergsgard ønsket å finne ut av hvorfor det er så få synlige kunstnere med etnisk minoritesbakgrunn i norsk kulturliv. Nå er ikke dette første gang noen prøver å finne ut av det. Mangfoldsåret i 2008 hadde dette på agendaen, som også resulterte i en utfyllende rapport. Kunst og kultursenteret fulgte opp med en kartlegging året etter. For ikke å glemme gruppa Quuendom som med humor og satiriske tunger har hatt dette på dagsorden i mange år.

Det ene er at det er foreldrestyrt og lavstatus. Det andre er at det fortsatt er en høy terskel for » de andre» å entre kunstarenaene. Pluss pluss. Men det skjer da ting, positive. Jeg hadde en samtale med Eirik Brøyn Nilssen og David Allen på Det Norske teatret igår. I samarbeid med Høgskolen i Nord-Trøndelag prøver de å få til i  en Bachelorutdanning for skuespillere med «multinorsk» bakgrunn. Hvor siste året er praksis på teatret.

Dette er absolutt slutt på prat og en reel handling. Nordic Black theatre har holdt på i mange år, men de er en «forskole» som kan være et springbrett til nettopp en Bachelorgrad. Så nå gjenstår det å se om NRK og denne rapporten har rett eller om det finnes 2 jenter og 2 gutter der ute som har lyst på en slik utdanning. Som du kan lese mer om her.

Reklamer

0 comments on “– Innvandrerforeldre råder barna vekk fra en kunstnerkarriere

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: