Halvorsen og Frp gir håp!

Bravo!!!til Halvorsen og Frp som ikke ser på skolen som en arena for politikk, men en arena for den oppvoksende generasjon. Uansett politisk ståsted har vi alle barna våre i skolen, den berører oss på tvers. Og sammen har vi et ansvar for en opplæring som ikke er en politisk kasteball. Men forankret i filosofi, pedagogikk og barnesyn. Alle barn har rett på en god opplæring, derfor er det ikke ET politisk parti som har sannheten om «norsk skole».  Nå gjenstår det bare å håpe at resten av partiene tar ansvar! Erna viser ikke akkurat de taktene… og ei heller tro på håndens skaperkraft.

– To timer keramikk hjelper ikke på problemene de har i alle andre timer, sa Solberg til Dagsavisen på tirsdag.

FY!! Erna, trodde du fikk med deg essensen av det Sir Ken Robinson sa på Skavlan, du nikket pent og var jo helt enig, men har tydeligvis ikke reflektert noe videre over saken. Eller du har en overdreven forakt for keramikk…. Og for å bli personlig her. De to timene i keramikk jeg hadde med rektors kone «Fru Atom» på Hersleb skole var nettopp redningen for meg og de 10 andre. Ukas pustehull, med humor, praktisk læring om dimensjoner, kjemi, fysikk og estetikk. Lærte mer matte hos Fru Atom enn i mattetimene til Hr. Raa! Han hadde EN metode som fungerte for 6 i klassen, resten av oss falt av!

Les også hele intervjuet med Anne Bamford i Billedkunst, hvor hun preiserer det samme:

Kunstfag avler gode reultater
PISA-undersøkelsene er et internasjonalt prosjekt i regi av OECD (Organisation for Economic Cooper-ation and Development) og måler 15-åringers kompetanse i lesing, matematikk og naturfag. I Norge er en trend at basisfagene nå fortrenger andre fag som ikke måles i undersøkelsen.
– Har PISA-undersøkelsen hatt en negativ virkning på estetiske fag i skolen i Norge?
– En av de største misforståelsene i Norge er at det ikke går an å få gode resultater på PISA-målingene hvis man samtidig har god undervisning i kunst- og kulturfag. Men hvis du ser hvilke land som ligger på topp i PISA-målingene, så er det nettopp de som satser på å integrere kunstfagene i alle aspekter av skolen. Lærerne har solid utdannelse og kunstnere oppfordres til å arbeide i skolen. OECD sier at de skolene som skårer høyest, har en omfattende og inkluderende utdannelse i alle fag. Trenden i Norge der estetisk fag er tatt ut av skolehverdagen holder ikke vann, vitenskapelig sett.

Reklamer

0 comments on “Halvorsen og Frp gir håp!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: